Palma: Albanski pregovarači i politički lideri sa Kosova su teroristi 1

„Ja u svoje ime mogu da kažem da albanski pregovorači u Briselu i njihovi politički lideri sa Kosova i Metohije su teroristi”, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Palma.

On je dodao da je teško razgovarati sa teroristima i sprovesti ono što se dogovoriš.

“Ništa od potpisanog u Briselu kosovski Albanci nisu sproveli, a nekoliko terorista kao što su Ramuš Haradinaj, Fatmir Ljimaj i Kadri Veselji još i prete. Nikada se nigde nije desilo, kao u slučaju dijaloga u Briselu, da predsednik Srbije pregovara sa takozvanim zvaničnicima Kosova, a predsednik Skupštine takozvanog Kosova Kadri Veselji, gde je u koaliciji i Srpska lista, preti predsedniku Srbije i ne dozvoljava mu da ide na svoju teritoriju“ , izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ambasadorom Kipra u Srbiji Konstantinosom Eliadesom u Jagodini.

„Problem je što ti teroristi imamu svoju bazu i siguran sam da je kosovskim Albancima veći interes da postanu deo Velike Albanije, nego da uđu u Evropsku uniju, zato što njihov mentor izlazi iz Evropske unije i taj mentor je, mogu slobodno reći, ratni huškač sve vreme i taj njihov mentor je davao savete kosovskim Albancima da se ne sprovodi Briselski sporazum. Ne znam zašto Evropska unija ćuti na pooslednje pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali se nadam da one zemlje koje govore da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji, nakon što Skupština Kosova nije imala kvorum poslednjih dana da izglasa ono što su sami predložili, da shvate da kosovski Albanci žele samo da odugovlače sa ovim problemom i da nikada neće realizovati ono što su potpisali u Briselu. Hašim Tači nema legitimet za ono što je potpisao u Briselu i to ne može da sprovede za razliku od Aleksandra Vučića koji ima legitimitet i kod građana Srbije u i parlamentu Srbije. Srbija je sve to prepoznala i traži od Evropske unije da jednotsvano ne muči više Srbiju i da je ne opterećuje sa nekim pitanjima koja smo odavno rešili na evropskom putu. Srbija traži od Evropske unije da imamo isti status kao i Kipar koji je primljen u Evropsku uniju, a ima nerešen jedan deo svoje teritorije“ izjavio je Marković.

Eliades: Kipar je uvek uz Srbiju

„Kipar će uvek biti uz Srbiju i kada su u pitanju evrointegracije Srbije i kada je u pitanju Kosovo i Metohija. To se videlo i prilikom poslednje posete predsednika Kipra Beogradu, kada je razgovarao sa predsednikom Srbije Vučićem. Ja se divim onome što Dragan Marković Palma radi u Jagodini i zato sam i došao u vaš grad i predložio da se Jagodina zbog svog privrednog, socijalnog i turističkog razvoja pobratimi sa jednim gradom sa Kipra što je gospodin Marković prihvatio. Naše dve zemlje vežu prijateljski odnosi još iz vremena velike Jugoslavije, a sada imamo i bratske odnose“ , rekao je ambasador Kipra u Srbiji Konstantinos Eliades.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari