Palma: SSP me napada zbog prijave protiv Đilasa 1Foto: Pink /printskrin

Predsednik Jedinstvene Srbije ocenio je večeras da je Stranka slobode i pravde (SSP) optužbe za pedofiliju i podvojenje protiv njega izneo 20 dana nakon što je došao u posed dokumenta koji navodno ukazuje da je predsednik SSP Dragan Đilas tukao svoju suprugu.

On je gostujući na TV Pink naveo da je u pitanju prijava koja je Đilasova bivša supruga Iva navodno podnela 2014. godine, za nasilje u porodici.

Marković je u emisiji Hit tvit čitao delove prijave, koju je rekao da je dobio od „jednog istraživačkog novinara“, u kom se navodno nalazi da je Đilas svojoj tadašnjoj parterki pretio da će joj „odrubiti glavu“.

„Meni nije palo na pamet da to objavim, jer se radi o stvari (unutar porodice)“, naveo je Marković.

Komentarišući snimak optužbi protiv sebe, koji je objavila potpredsednica SSP Marinika Tepić, na kom je čovek sakrivenog identiteta govorio da se na žurkama koje je organizovao Marković podvode mlade devojke, Palma je rekao da je u pitanju osoba koja je šest puta hapšena, ali da „ne želi da ulazi u kredibilitet svedoka, jer on to nije mogao ni da vidi“.

„(Tokom) 2010. i 2011. godine nije postojao hotel ‘Alfa’, i ja nisam njegov vlasnik. U restoranu ‘Tigar’ je pevalo barem 15 muzičara, tamo je gostovao i (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić sa ćerkom. Zamislite da ja u prisustvu njegove ćerke (podvodim devojke)“, rekao je Marković.

Lider Jedinstvene Srbije ponovio je i da nakon ovih teških optužbi u zatvor moraju ili on ili Marinika Tepić, kao i da bi osobi koja bi tu vrstu nasilja sprovodio nad nekom od njegovih unuka „pucao u oko“.

Komentarišući novinske tekstove u kojima je rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović rekao da je na desetak proslava kojima je prisustvovao u Jagodini dešavale „iste scene“, odnosno da je „nakon fajronta odabrana ekipa odlazila u sobe sa devojkama koje je Palma dovodio“, Marković je kazao da je Jovanović dva puta bio na slavljima u Jagodini i da je „dočekan na visokom nivou“.

On je tom prilikom pokazivao slike sa tog događaja, kojem je prisustvovala i njegova porodica.

„Prvi put je bio u Jagodini kada je otvoren (Megatrendov) fakultet… Drugi put na mom 50. rođendanu. Zamislite da ja u prisustvu supruge, njegovih saradnica, mog kabineta, direktora  20 škola (podvodim devojke)… Ne postoji političar ili funkcioner koji nije dolazio na žurke koje sam organizovao“, kazao je Marković.

On je dodao i da je Tepić optužbe iznela zato što je najverovatnije „istureni kandidat“ opozicije za predsednicu Srbije, a da je nakon njenih optužbi dobio više poruka podrške nego kad je postao gradonačelnik Jagodine 2004. godine.

Marković takođe smatra da je „99 odsto“ tužilaca postavljeno za vreme prethodne vlasti Demokratske stranke i da se ljudi koji su učestvovali na proslavama ili putovali na neko od mnogobrojnih putovanja koje je Jagodina organizovala trenutno pozivaju u „kabinet najvećeg milijardera u Srbiji“, kako bi se proverilo da li je neko od njih video nešto.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma 2011. godine u Jagodini u prisustvu predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića podvodio devojke počasnom konzulu Srbije, profesoru Robertu Veraldiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari