Palmer i Tači iza zatvorenih vrata 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova Hašim Tači i specijalni izaslanik Stejt departmanta za Zapadni Balkan Metju Palmer održali su sastanak iza zatvorenih vrata, a predstavnicima medija je, kao i tokom susreta Tačija i specijalnog izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela prošlog meseca, snimanje bilo ograničeno na svega 30 sekundi.

Očekuje se da se iz Tačijevog kabineta oglase saopštenjem u kome će biti pojedinosti u vezi razgovora, prenosi Kosovo onlajn. Prištinska štampa je već izvestila da će Tači i Palmer u Predsedništvu Kosova razgovarati o nastavku pregovora Beograda i Prištine, što je američki diplomata ranije zadao sebi kao jedan od prioriteta tokom svog mandata.

Ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, koje je Priština uvela u novembru prošle godine, takođe bi trebalo da bude jedna od tema o kojima će američki izaslanik i kosovski predsednik razgovarati danas u Prištini. Pretpostavlja se da će teme razgovora biti i formiranje Vlade Kosova, ali i rad Specijalnog suda za ratne zločine.

Prištinski mediji su preneli i da se Palmer neće sastati sa Aljbinom Kurtijem, koji se van zemlje. Iz Ambasade SAD u Prištini su ranije saopštili da bi u 15 časova specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za pitanja Zapadnog Balkana, trebalo da održi predavanje studentima i predstavnicima nevladinog sektora u Nacionalnoj biblioteci Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari