Parović pisao Stefanoviću i Rebiću: Napadom branite da se kritikuje veza sa mafije i vlasti 1Foto: Medija centar

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, Miroslav Parović, kritikovao je danas u otvorenom pismu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića i direktora Policije Vladimira Rebića.

Parović koji je na društevnim mrežama objavio snimak prebijanja čoveka u Novom Sadu, ocenio je danas da Stefanović i Rebić, napadom na njega, „kao i na sve druge koji su ranije javno ukazivali na zabrinjavajući stepen kriminalizacije srpskog društva, šalju poruku svim građanima da se ni slučajno ne smeju drznuti da javno kritikuju mafiju i njene veze sa vlašću“.

„Lično imam utisak da i jeste cilj da se narod obeshrabri, jer samo u tom slučaju kriminalne bande mogu da nam svima lome ruke bez bilo ikakvih posledica“, rekao je Parović.

On je napisao da je „šokiran“načinom na koji su Stefanović i Rebić, „bez bilo kakve potrebe, ispolitizovali… monstruozno prebijanje mladića u Novom Sadu“ i sveli ga na „klasičan rijaliti šou“.

„Činjenica je da je slučaj koji je zgrozio srpsku javnost, rešen za manje od 48 sati od momenta kada sam ja viralni snimak brutalne tuče podelio na svojim društvenim mrežama i na taj način podigao javnost na noge“, napisao je on.

Parović je ukazao i da „pre uključivanja javnosti nije bilo ozbiljnijeg pomaka u istrazi, a što je sam direktor Policije (Rebić) potvrdio“.

Parović smatra da se građani time nisu mešali u rad policije, već su se „dozvoljenim građanskim pritiskom na institucije izborili za efikasnost i transparentnost u njihovom radu“.

Umesto da, napisao je Parović, ministar Stefanović i šef policije Rebić, podstiču građane da aktivno učestvuju u prevenciji i rešavanju krivičnih dela, oni su „sav državni aparat iskoristili da satanizuju opoziciju“.

Umesto da zahvale svima koji su pomogli policiji, a time i pravosuđu, oni, ocenio je Parović, „preko svojih sindikata, medija i plaćenih i ucenjenih političara i analitičara vređaju njega (Parovića) koji je postupio u skladu sa svojom savešću, građanskom dužnošću i političkim uverenjima“.

„Iz vaših reakcija je svima jasno da ste razotkriveni, i da sam ja politički ganjajući lisicu isterao na čistac čopor vukova. Imam utisak i da se vi tog vučijeg čopora plašite i da onda strah reflektujete na društvo u silnoj želji da svi budemo uplašeni“, poručio je Parović.

„Vama nije ni malo čudno to što u Srbiji niko ne sme da reaguje kada vidi neko krivično delo? Zar vam to ne otežava svaku istragu? Zar ne bi bilo bolje da vi lično ohrabrujete ljude da sarađuju s policijom?“, pitao je Parović u otvorenom pismu Stefanovića i Rebića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari