Pavlović (Narodna stranka): Cena kvadrata u Beogradu na vodi da bude ista kao i cena Sava centra 1Foto: Narodna stranka

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović pozvao je danas gradsku vlast da građanima omogući da kupe stanove u Beogradu na vodi po ceni od 236 evra za kvadratni metar, „pošto po toj ceni namerava da proda i Sava centar“.

„Nema tržišne razlike u ceni kvadrata na lokacijama Beograda na vodi i Sava centra, koje deli samo reka Sava. Vlast tvrdi da je ekonomski opravdano prodati Sava centar za 236 evra po kvadratu i da je to tržišna cena, pa je onda u istoj meri opravdano po toj ceni prodati i stanove u Beogradu na vodi“, rekao je Pavlović u programu „Otvoreno“.

Sava centar je bio ponuđen na prodaju po početnoj ceni od 27,4 miliona evra, odnosno 393 evra po kvadratnom metru, ali se niko nije prijavio za kupovinu po toj ceni, a po važećim propisima cena u narednim ponudama može biti smanjena za 40 odsto, odnosno na 236 evra po kvadratnom metru.

Pavlović je naveo da vlast prodaje Sava centar jer nema novca u budžetu, iako je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavljivao da će ovogodišnji budžet biti „najveći u istoriji Beograda“.

„Slagao je, kao i uvek, jer ove godine, nezavisno od epidemije virusa korona, u Beogradu nije bilo nijednog investicionog projekta kapitalnog značaja, koji bi opravdao takvu izjavu. Koliko nema novca pokazuje i odluka o rebalansu budžeta, pokazuje i rebalans kojim 85 odsto dobiti od usluga gradskih javnih preduzeća prebacuju u budžet, i tako onemogućavaju ulaganja u poboljšanje usluga“, rekao je Pavlović.

Odbornica Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković rekla je da „Beograd zadesi potop svaki put kad padne jača kiša“ jer se infrastruktura uopšte ne održava – ne čiste se slivničke rešetke, a slivnički odvodi su zapušeni.

„Drugi razlog je što vlast ne čisti redovno atmosferske kanale koji su se pretvorili u deponije, jer građani tu bacaju đubre, nameštaj i šut. Treći razlog je što se ne postavlja nova kanalizaciona instalacija kada se renoviraju ulice, što pokazuje primer rekonstrukcije ulica 27. marta, Kraljice Marije, Cara Dušana i Džordža Vašingtona“, rekla je Lipovac Tanasković.

Ona je dodala da je u tim ulicama bila predviđena zamena cele kanalizacione instalacije, ali da je zamenjeno samo 50 odsto, jer javna komunalna preduzeća nisu imala dovoljno novca da ulože u novu infrastrukturu.

„Pored toga, nije povećan kapacitet kanalizacije, nego je na nekim mestima i smanjen prečnik odvodnih cevi“, rekla je ona.

Odbornica Narodne stranke je navela i da je „gradska vlast objavila rat zelenilu“, pa je manje zelenih površina koje upijaju atmosferske padavine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Pavlović (Narodna stranka): Cena kvadrata u Beogradu na vodi da bude ista kao i cena Sava centra”

 1. Jel vi to ozbiljno mislite ili se šalite? Ne mogu da verujem svojim očima da neko može i da pomisli ovakvu glupost.

  • Zašto se ne do, vozvoli Mišmoviću ( vlasniku hotela u sklopu Sava Centra) da po prvobitnoj ponuđenoj ceni kupi Sava Centar. Kako može neko da bude apriori odbijen i ako su prijave na tender tajna.
   Sva hrišćanska Sebija se sablažnjavala prodajom Savskog Anfiteatra i PKB mrskim Arapima koji su finansirali bošnjačke mudžahedine u BiH i UQK na Kosmetu a ovamo se protive da Mušković zaokruži svoj pised koji mu po pravima preče kupovine pripada i koji će na bilo kojem sudu osporiti.

 2. Ovako plitko razmišljanje nisam još video. Jel uz kupovinu stana dobijamo zaposlene iz SC, raspale WC-e, grejanje uz propalu stolariju, buđava sedišta sale i sl. Malo ozbiljnosti u analizi.

  • Nema analize, samo ostrašćenost…
   Ponudite 300 eur/kvm, kupite, u čemu je problem??

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.