Petričić: Šator u Slobodnoj zoni metafora onoga što se u Srbiji mesecima događa 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Karikaturista Dušan Petričić ocenio je večeras da je šator koji je opozicija postavila u „Slobodnoj zoni“ ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, „metafora onoga što se mesecima događa u Srbiji“ i da je kao takav, „i te kako značajan“. 

Gostujući u „Dnevniku slobodne Srbije“ u Pionirskom parku, Petričić je ocenio da je „veoma važno“ da se građanski protesti u Srbiji nastave.

„U tom smislu je ovaj šator mnogo važan. Ja ovde dolazim iz sopstvene savesti i obaveze prema samom sebi, jer kada konačno shvatimo da je pošten i čestit odnos prema sebi jedini pravi i istinit korak ka angažovanju velikog broja ljudi, onda smo postigli pravi cilj“, kazao je Petričić a prenela Nova stranka čiji su predstavnici danas bili dežurni u „Slobodnoj zoni“.

Komentarišući obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Saboru SPC u vezi Kosova i Metohije, Petričić je ocenio da je to „dokaz da smo dobili sendvičarsku crkvu“.

„Nikada nisam bio vernik, ali sam poštovao Crkvu i religiju, kao i sve ljude koji se sa pravim stavom bave njom. Konačno smo došli do toga da ova Crkva i ovaj patrijarh na jedan krajnje neprimeren način komuniciraju sa ovom krajnje neprimerenom vlašću. Konačno imamo totalnu konfuziju – patrijarha koji podržava Vučića u nečemu što on hoće, odnosno neće, da uradi, i u toj potpunoj konfuziji je logična informacija koja se danas pojavila kako je Crkva dobila dodatnih 30 miliona“, dodao je Petričić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari