Podrška Inicijativi Ne da(vi)mo Beograd iz sveta 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Inicijativu Ne davimo Beograd na Izborima u Beogradu podržalo je više progresivnih demokratskih pokreta i više od 80 javnih intelektualaca i političkih aktivista iz Evrope i širom sveta.

Najnovije pismo podrške koje je inicijativa dobila stiže od Ramone Pop, zamenice gradonačelnika Berlina i senatorke Berlina za privredu, energiju i javna komunalna preduzeća.

U ime Federacije evropskih mladih zelenih, podmlatka Evropske partije zelenih, koja okuplja ekološke omladinske grupe, društvene pokrete i inicijative širom Evrope u borbi za održivi ekonomski razvoj i brigu za javna prirodna dobra, Inicijativu Ne davimo Beograd podržao je generalni sekretar federacije Teo Komet.

Inicijativu su podržali i Ska Keler, prominentna politička aktivistkinja iz Nemačke i kopredsednica političke grupacije Evropskih zelenih/Evropski slobodni savez u Evropskom parlamentu, Gašpar Mikloš Tamaš, mađarski filozof, disident i profesor na Centralno-evropskom fakultetu u Mađarskoj i Leo Panič, profesor emeritus političke ekonomije sa Jork Univerziteta u Torontu.

Podrška je stigla i od Statisa Kuvelakisa, profesor političke filozofije na Kings koledžu u Londonu, Donatela Del Porta, profesorka političkih nauka i osnivačica Centra za studije društvenih pokreta u Firenci, kao i Jovo Bakić, Milan Vukomanović i Đokica Jovanović, profesori Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Podrška je usledila pošto su iza Inicijative Ne davimo Beograd stali građanski pokret Barcelona En Comu (Zajedno za Barselonu), na čelu sa gradonačelnicom Adom Kolau, i pan-evropski pokret DiEM 25 Janisa Varufakisa, čiji su članovi hrvatski filozof Srećko Horvat, britanski režiser Ken Louč, osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, aktivistkinja Naomi Klajn i sociološkinja Saskia Sasen, dodaje se u soapštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari