Pokret Slobodna Srbija: PSG prekršio Sporazum sa narodom, istinska opozicija da ostane pri bojkotu 1Pokret Slobodna Srbija Foto: N1

Pokret Slobodna Srbija, koga čine bivši članovi Pokreta slobodnih građana (PSG), ocenio je danas da je odlukom o učešću na izborima, PSG „prekršio datu reč i potpis na Sporazumu sa narodom“.

Pokret Slobodna Srbija je pozvao „sve istinski opozicione činioce da ostanu dosledni u odluci da  bojkotuju neregularne izbore 21. juna“.

„Ništa se u protekla dva meseca nije dogodilo u pravcu poboljšanja izbornih uslova. Naprotiv, situacija je još gora, a verbalno nasilje vlasti polako preti da preraste i u fizičke obračune sa opozicijom“, ocenili su iz tog pokreta.

Pozvali su vlasti Srbije da odlože izbore na šest meseci „kako bi svi pružili šansu dogovoru oko minimuma izbornih uslova iza kojeg bi stale sve ozbiljne političke opcije u zemlji“.

„Na kraju, junski izbori, ukoliko budu održani, mogli bi da imaju i svoju pozitivnu stranu. Oni će povući jasnu liniju razgraničenja između vlasti i njenih saučesnika sa jedne strane i demokratske opozicije sa druge strane“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari