Popović: Bilo je zločina, ne i genocida 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

U Srebrenici nije bilo nikakvog genocida i Srbi nikada neće prihvatiti da budu žigosani kao genocidan narod, izjavio je danas ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

Izjave koje ovih dana slušamo od različitih evropskih zvaničnika jasno ukazuju da se Srbiji postavlja novi uslov za evropske integracije, a to je da prizna lažni genocid u Srebrenici i da sebe proglasi genocidnom državom, navodi se u pisanoj izjavi Popovića.

U Srebrenici je bilo zločina, smatra Popović, kao što ga je bilo i nad srpskim narodom, koji stradanje svojih nevinih žrtava obeležava na Petrovdan u Bratuncu.

Popović je podsetio da su hiljade nevinih Srba, žena i dece, stradali od ruke „zločinca Nasera Orića i njegovih mudžahedina, ali briselska birokratija za srpske žrtve ne pokazuje interesovanje“.

Zbog postavljanja novih, ponižavajućih uslova za Srbiju, smatram da je neophodno preispitati dalji proces evropskih integracija u cilju zaštite nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda, poručio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari