Popović: Uprkos prtiscima nećemo priznati Kosovo 1Foto: SNP

Predsednik SNP i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović poručio je danas da Srbija, bez obzira na sve pritiske kojima su izloženi narod, predsednik države Aleksandar Vučić i vlada, nikada neće priznati nezavisnost Kosova, niti će se saglasiti da ono postane članica UN.

Pre 19 godina NATO pakt je protivpravno bombardovao Srbiju. Ubili su hiljade nevinih civila, a među njima i našu decu, razorili gradove, bolnice, fabrike, mostove i puteve, naneli su Srbiji desetine milijardi dolara materijalne štete. Okupirali su Kosovo i dozvolili ubijanje i progon Srba, navodi se u pisanoj izjavi Popovića.

Popović ukazuje da novim pritiscima, ucenama i otvorenim pretnjama, oni koji su tada bombardovali Srbiju sada žele da je ponize i nateraju je da se saglasi sa nezakonitim otimanjem Kosova i razbijanjem zemlje.

Srbija će snagom i voljom svog naroda koji podržava politiku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije nastaviti da vodi suverenu samostalnu politiku, da brani nezavisnost i nacionalne interese, da snažno razvija saradnju sa prijateljskim državama Rusijom i Kinom, predočio je Popović.

Srbija nikada neće dati Kosovo, niti će postati članica NATO pakta, bez obzira na sve ucene kojima smo izloženi danas i kojima možemo biti izloženi u budućnosti, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari