Posebna sednica o Kosovu 27. maja 1Skupština Srbije Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije za 27.maj zakazala je posebnu sednicu parlamenta na čijem dnevnom redu će se naći izveštaj o Kosovu i Metohiji .

Gojkovićeva je pozvala sve poslanike da učestvuju u debati o ovom važnom pitanju, a najavila je da će na sednicu pozvati predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i sve članove Vlade Srbije.

„Još danas ću predsedniku Srbije uputiti poziv da u skladu sa poslovnikom parlamenta prisustvuje toj sednici i podnese izveštaj o Kosovu i Metohiji. Pozvaću i predsednicu vlade Anu Brnabić i sve članove vlade, ali i Marka Đurića, direktrora kancelarije za KiM. Nakon izveštaja predsednika Srbije očekujem da će se otvoriti debata i da će u njoj učestvovati svi poslanici Skupštine Srbije i sve poslaničke grupe, jer je to važna i aktulena tema. Nakon sadržajne debate i različite poglede, poslanici ovog saziva će se izjasniti o prihvatanju izveštaja koje će podneti predsednik Srbije“, navela je Gojkovićeva na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Na pitanje novinara da li očekuje da će i poslanici koji bojkotuju parlament učestvovati u raspravi, predsednica Skupštine Srbije rekla je da će svi poslanici u toku dana dobiti saziv sednice i da je njihova obaveza da dođu na sednicu i učestvuju u raspravi. Ona je naglasila da manji deo poslanika bojkotuje plenumske sednice, ali ne i sednice odbora.

Novinare je zanimalo kada će se na dnevnom redu naći izveštaj o trošenju novca na Kosovu i Metohiji koji je načinio Anketni odbor još 2014. godine, Gojkovićeva je odgovorila da niko nije podneo taj izveštaj i da ona tehnički nije u mogućnosti da nešto stavi na dnevni red ako to niko nije ni predložio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari