Poslanici JS branili Palmu, ostale kolege se nisu izjašnjavale 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Poslanici Jedinstvene Srbije u toku prepodnevnog dela skupštinskog zasedanja odbacivali su optužbe za podvođenje maloletnica koje je juče na račun lidera njihove stranke Dragana Markovića Palme iznela podpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Zagorka Aleksić je rekla da danas svako može da sazove konferenciju za štampu i iznese ozbiljne optužbe bez ikakvih dokaza i ocenila da „jučerašnja jeftina predstava sa montiranom izjavom lažnog svedoka nije nikakva borba za slobodu i pravdu, već pokušaj totalne diskreditacije ličnosti Dragana Markovića i rušenje Jedinstvene Srbije“.

„Mi smo juče čuli najgnusniju optužbu za krivično delo gore od ubistva, to je zloupotreba maloletnika. Za to je optužen čovek, narodni poslanik ove države, otac, muž, prijatelj i deda petoro unučadi. Zajedno s njim, indirektno, optuženi smo i mi, njegovi bliski saradnici, žene Jagodine“, rekla je Aleksić.

Ona je dodala da ostavlja tužilaštvu da što pre rasvetli ovaj slučaj.

I Života Starčević iz iste stranke podržao je svog lidera Dragana Markovića rekavši da je svedok protiv Dragana Markovića „lažan“, da je iz Beograda i da je funkcioner Stranke slobode i pravde.

„Na toj konferenciji za novinare ‘gospođa laž’ ili ‘Đilasov Pinokio’ je rekla da se Dragan Marković krije iza žena, iza suknje. To naravno nije tačno. Marković je danas svojevoljno otišao u tužilaštvo, a onaj ko se krije iza Marinikine suknje jeste upravo Dragan Đilas“, rekao je poslanik.

On je poručio Đilasu da ga narod neće i da mu nikad više neće pružiti poverenje.

Narodni poslanik Dragan Marković nije se danas pojavio u Skupštini Srbije, a poslanici Srpske napredne stranke kao ni koalicioni partneri Jeinstvene Srbije, socijalisti, nisu se do sada izjašnjavali o optužbeme na njegov račun.

Poslanici će u poslepodnevnom delu zasedanja razmatrati amandmane na set zakona iz oblasti energetike, a glasanje se očekuje večeras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari