Poslanici najviše o Behtelu i o Đilasu 1Vjerica Radeta Foto: FoNet/Ognjen Stevanović (arhivska fotografiaj)

U raspravi o amandmanima na predlog Zakona o javnim nabavkama u Skupštini Srbije, poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) najviše su govorili o ministarki saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović, a poslanici Srpske napredne stranke (SNS) o lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu i predsedniku opštine Stari Grad Marku Bastaću.

Poslanica SRS Vjerica Radeta izjavila je da novi zakon nije dobar kao što nije bio ni prethodni, ali da je još gore što će vlast i novi zakon zloupotrebljavati.

„Najbolji primer je recimo firma „Behtel“ sa nameštenim tenderom za Moravski koridor gde smo izgubili 300 miliona evra“, rekla je Radeta i dodala da su naprednjaci doneli „leks specijalis“ da bi Zorana Mihajlović i tadašnji američki ambasador uzeli iz budžeta 300 miliona evra“.

Radeta tvrdi da je tender za put bio takav da je samo „Behtel mogao da ispuni uslove“ i da su još 15. oktobra 2018. godine kada je Zorana Mihajlović potpisala memorandum o saradnji sa predstavnikom Behtela, radikali upozoravali da se zna da će oni dobiti posao.

Vladimir Orlić iz SNS-a rekao je da „nije moguće danas utvrditi da li je nešto 200, 300, 600 miliona skuplje, ako nema dve ponude“.

Orlić je izneo niz optužbi na račun odbornika opštine Stari Grad, i poručio radikalima da „svako ko podržava vlast Marka Bastaća i drugih Đilasovih poslušnika – pokazuje šta misli o narodnim parama“.

Orlić je u replikama ponavljao da zahvaljujući podršci radikala, odbornici Đilasove stranke svakodnevno uzimaju novac iz lokalnog budžeta.

Poslanici su u amandmanskoj raspravi nastavili da razmenjuju optužbe o navodnim zloupotrebama ne samo na izgradnji puteva ili na Starom Gradu, već i u ostalim gradovima Srbije.

Poslanici danas razmatraju amandmane na set od dvanaest finansijskih zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari