Poslanik Gegić isključen iz SDA Sandžaka 1Foto (Skupština Srbije): Bajro Gegić

Narodni poslanik i odbornik u lokalnom parlamentu u Tutinu Bajro Gegić isključen je iz SDA Sandžaka.

Ta stranka je saopštila da  je Nadzorni odbor konstatovao da je Gegiću prestalo članstvo u partiji, jer je „zloupotrebio mandate narodnog poslanika i odbornika koji su mu povereni od SDA Sandžaka“ i naložio mu da mandate vrati stranci.

U obrazloženju se navodi da je Gegić isključen, iz partije Sulejmana Ugljanina, zato što prekršio stranački Statut i program i zbog okupljanja grupe građana za samostalni izlazak na izbore mimo SDA i njenih odluka. Navodi se i da je ovaj bivši predsednik opštine Tutin, svoje mandate koristio „isključivo za svoje lične privilegije, velika novčana primanja i sve ostale privilegije“.

Gegić je, nedavno, medijima potvrdio da će samo na lokalnim izborima predvodi listu grupe građana „Sandžak u srcu, Tutin na prvom mestu“ i da je većinom čine bivši članovi i simpatizeri SDA Sandžaka,ali i ostalih bošnjačkih partija u Tutinu. Rekao je da račnaju računaju na glasove dosadašnjih birača SDA Sandžaka i onih koji do sada nisu glasali.

Sa Gegićem će listu predvoditi i Esad Džudžo, koji je pre mesec dana isključen iz SDA i bivši predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV). Formiranjem grupe građana njih dvojica pokušavaju „da smire nezadovoljstvo građana stanjem u lokalnoj samoupravi i samim partijama“. Bajro Gegić je bio i državni sekretar Ministarstvu prosvete i u dva mandata poslanik SDA Sandžaka u državnom parlamentu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari