Poslanik SNS kritikovao naslovnu stranu Danasa 1Foto: Fonet/ Aleksandar Barda (Arhiva)

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su na početku današnje sednice pitanja nadležnim institucijama o zdravstvu, vojnim vežbama, porodičnim zakonima i bezbednosti predsednika Srbije.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković rekao je da su pre nekoliko dana na Instagramu stravične pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Čeka te metak 9 mm“, napisalo je, kako je kazao Marković, „lice sa poternice“ koje je ubrzo uhapšeno. Poslanik je pitao zašto to više nije vest za medije.

„Osim par medija i nekoliko funkcionera SNS-a, gotovo niko drugi nije našao za shodno da se pozabavi ovom temom. Da li je moguće ovo više nije vest, da li je to postala normalnost da se predsedniku države preti i da se niko ne potresa“, rekao je Marković.

On je kritikovao naslovnu stranu lista „Danas“ navodeći da je taj list onlajn govor predsednika Srbije pred Savetom bezbednosti UN, okarakterisao kao „Još jedna Vučićeva predstava za glasače“.

Mirsad Hodžić iz poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ rekao je da je za jun najavljena vojna vežba na Pešteru i da su oficiri Vojske Srbije i potpredsednik opštine Sjenica tim povodom posetili meštane „i tražili eksplicitno da napuste svoja domaćinstva za vreme vežbe“.

Hodžić je rekao da je među stanovnicima bilo i dosta starih ljudi koji su uznemireni jer se šalje se loša poruka Bošnjacima i da nisu sigurni u svojim kućama, a sa druge strane kažu da posle vojne vežbe na Pešteri ostaje spaljena zemlja, a nekada i neeksplodirane granate.

Poslanik je rekao da će, ukoliko vojna vežba ne bude otkazana, međtani morati da se obrate sudu i međunarodnoj zajednici.

Poslanik sa liste „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ Milija Miletić pitao je kada će se niška Vojna bolnica otvoriti za civile.

Miletić je kazao da je to obećao predsednik Srbije Vučić, pa on pita direktora Vojne bolnice kada će obećanje biti ispunjeno jer bi to mnogo značilo građanima iz okoline Niša.

Poslanica SPS-a Dubravka Kralj i SVM Elvira Kovač bavile su se porodičnim zakonima, od izjednačavanja bračnih i vanbračnih zajednica, do poboljšanja položaja žena na selu.

Nakon pitanja, predstavnici komisija započeli su predstavljanje izveštaja o radu za 2020. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari