Poslanik Srpske liste izvinio se Srbima na Kosovu 1Foto: Logo

Poslanik Srpske liste Zoran Mojsilović i član Odbora Skupštine Kosova za unutrašnje poslove, bezbednost i nadzor nad Kosovskim bezbednosnim snagama izvinio se danas Srbima na Kosovu i Metohiji i stranačkim kolegama zbog izjave da je poseta predsednika Kosova Hašima Tačija severu Kosova „deo političkog procesa i dijaloga Beograda i Prištine“.

„Glavno je da je to proteklo bez nekih incidenata, ništa se nije desilo. Malo smo svi bili uznemireni iznenadnom posetom, ali sve to doživljavamo kao deo političkog procesa i dijaloga Beograda i Prištine,“ rekao je juče na sastanku odbora Zoran Mojsilović, prensoi Kossev.

„Moja nepreciznost nije bila plod zle namere, već nepromišljenosti, koja je, svestan sam, uvredila i povredila deo mojih sugrađana, prijatelja i kolega. Svestan sam da su Srpska lista i njeni najviši funkcioneri vrlo eksplicitno i oštro osudili nenajavljeni upad specijalaca kosovske policije u opštinu Zubin Potok i moj stav o tom dogadaju ne odudara od zvanično iznetih stranačkih stavova“, izjavio je Mojsilović danas.

Sepska lista u današnjem saopštenju ističe da je „nenajavljeni dolazak Hašima Tačija i albanskih specijalaca na Sever Kosova i Metohije bio najgrublji napad na stabilnost i opasna provokacija koja je ozbiljno onespokojila srpski narod i u velikoj meri unazadila nastojanja da se odnosi Srba i Albanaca poboljšaju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari