Potpredsednik ANK i gradonačelnik Južne Mitrovice pridružio se Samoopredeljenju 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ (arhivska fotografija)

Potpredsednik Alijanse novo Kosovo (ANK) i gradonačelnik Mitrovice Agim Bahtiri pridružio se danas Pokretu samoopredeljenje i tokom ceremonije je rekao da se na to odlučio jer nije imao podršku Vlade niti njegove stranke.

Prema njegovim rečima, Albin Kurti je bio jedina osoba koja ga je u najtežim vremenima, kada se razgovaralo u evropskim centrima o Mitrovici, izuzetno podržavala, pomagala i vodila ga na pravi put bez greške.

„Nikada nisam imao podršku Vlade i ANK da zaštitim Mitrovicu, gde su se mnogi obogatili, mnogi su studirali, bili su obrazovani i vaspitani znojem rudara u Trepči iz Mitrovice, koja je bila gigant kosovske ekonomije. To me je gurnulo da se jednom zauvek pridružim političkom entitetu Samoopredeljenje Albina Kurtija“,rekao je Bahtiri.

Lider Samoopredeljenja, Albin Kurti je poželjevši Bahtiriju dobrodošlicu, rekao je da je današnja ceremonija nešto obično, jer ni on nije prvi put u Mitrovici, niti je Agim Bahtiri prvi put u Samoopredeljenju.

Prema njegovim rečima, Mitrovica je grad u kome se razvija ekonomija i štiti državnost, dok sudbina Kosova zavisi od Mitrovice i da je sreća za Kosovo da za gradonačelnika Mitrovice ima Bahtirija.

„Mitrovica nije običan grad, tako da u Mitrovici ne možete biti običan gradonačelnik. Mitrovica je više od grada za narod i državu Kosovo. Mitrovica je grad radnika i rudara, grad kulture i nauke, Mitrovica je grad u kome se razvija ekonomija i štiti građanstvo. Sudbina Kosova zavisi i meri se u Mitrovici. Zato verujem da imamo sreće što u Mitrovici imamo Agima Bahtirija “, rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari