Povodom najave koncerta u Beogradu PSG zahteva zabranu fašističkih manifestacija i organizacija 1Pokret slobodnih građana : Logo

Pokret slobodnih građana pozvao je nadležne da ne dozvole održavanje koncerta neonacističkih grupa koji je zakazan za večeras u Beogradu, u napuštenoj zgradi BIGZ-a, i pozvao vlast da „prestane da podržava i štiti fašističke organizacije u Srbiji“.

„Upozoravamo režim Srpske napredne stranke da dnevnopolitičko koketiranje s fašizmom zarad sitnih političkih poena, predstavlja veliku opasnost za sve građane Srbije i pre svega nanosi nesagledivu štetu i sramotu tradiciji našeg naroda“, saopštio je PSG.

Naveli su da je pokazatelj toga jučerašnji upad predsedika „Srpske desnice“ Miše Vacića na skup u Centru za kulturnu dekontaminaciju gde je taj, kako su ga nazvali: „štićenik SNS-a, sa jasnom fašističkom ideologijom“ prekinuo antiratnu manifestaciju.

„Podsećamo da su manifestacije neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja zabranjene“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari