Vranje: Rat saopštenjima PSG i SNS oko predstojećeg odlaska na miting u Beograd 1foto FoNet/SNS

„Ova ekskurzija sa 3.000 Vranjanaca do prestonice koštaće najmanje 4 miliona dinara, a to što ni jedna od institucija neće funkcionisati, ne može se izračunati“, poručuju iz Pokreta slobodnih građana, dok iz Gradskog odbora SNS odgovaraju da će iz Vranja na „mitingu 26. maja u Beogradu biti „više od tri hiljade ljudi“.

Iz Pokreta slobodnih građana (PSG) ocenjuju da je reć o „strahu od gubitka apsolutne vlasti, nelegalnih privilegija i nezasluženih sinekura“.

„Taj strah brzo se spustio niz piramidalno organizovanu strukturu svevlašća, sve do poslednjeg šefa mesnog odbora političkog krila organizovanog kriminala, koje se, još koji dan, zove Srpska napredna stranka“, navode Slobodni građani Vranja.

Oni smatraju da je na delu „moralni raspad čitavog društva, do nivoa divljeg plemena, gde su i tragična stradanja, uglavnom dece, u Beogradu i Mladenovcu, mogući“.

„Višegodišnjim upornim radom na razgradnji svih institucija sistema, Svedržalac je uspeo da rasturi sistem državne uprave na teritoriji koja se i dalje zove Srbija“, navode u saopštenju.

Iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju usledilo je kontra saopštenje u kome se navodi da ono „što PSG naziva „ekskurzijom“, za većinsku naprednu Srbiju, jeste borba za državu, za očuvanje KiM, državne celovitosti i identiteta“.

Vranjski naprednjaci, kako se navodi u saopštenju, podsećaju „da ostatak bivše vlasti  svoju ljubav prema novcu sačuvao kao jedinu tekovinu svoje nekadašnje daleke vlasti, jer još dobro pamtimo vreme rasipništva i prazne kase koju su nam ostavili“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari