Predsednik Skupštine Angole: Bombardovanje Jugoslavije je kriminalna NATO agresija 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/MO

Predsednik Skupštine Angole Fernando Santuš osudio je danas NATO agresiju na Saveznu Republijku Jugoslaviju 1999. godine, koju je nazvao „kriminalnom NATO agresijom“.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Santuš na sastanku sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom u Beogradu istakao „slobodarsku tradiciju zajedničku za dva naroda“ i izrazio solidarnost sa srpskim narodom.

Aleksandar Vulin kazao je da izuzetno ceni principijelnu podršku Angole u odbrani principa međunarodnog prava i zahavalio je za čvrst stav i podršku te države u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije u vezi sa Kosovo.

Rekao je da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje u oblasti odbrane, posebno vojno-vojne, vojnoekonomske, vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje, što je težište rada Zajedničkog srpsko-angolskog komiteta za saradnju i predloženih projekata za naredni period.

Dačić i Doš Santoš: Angola neće menjati stav o Kosovu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu s predsednikom Skupštine Angole Fernandom da Piedade doš Santošom koji mu je preneo da Angola neće menjati stav o Kosovu i da osuđuje svako kršenje međunarodnog prava, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je rekao da Srbija veoma ceni principijelnu podršku Angole očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, i podršku koju pruža Srbiji u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Nacionalne skupštine Angole Fernando da Piedade doš Santoš je u poseti Srbiji na poziv predsednice Skupštine Maje Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari