Predsednik Srbije da ispuni zahteve 1Foto: SDA Sandžaka (arhiva)

SDA Sandžaka predložila je da parlamentarni i lokalni izbori budu održani „najranije 6. septembra“.

Takav predlog upućen je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i učesnicima sastanka o nastavku izbornog procesa, održanog danas u Beogradu.

U pismu koje je potpisao generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj, ta stranka zahteva da se preduzete radnje u postupku podnošenja izborne liste, do uvođenja vanrednog stanja,budu prihvaćene kao pravno valjane i pravosnažne i da se isprave nezakonite odluke RIK, a posebno kada je u pitanju imenovanje biračkih odbora u nacionalno mešovitim sredinama.

Uz ove zahteve vezane za izbore, uvršetn je i onaj koji se odnosi na izbor direktora u novopazarskoj OŠ „Avdo Međedović“, „da se ispravi nezakonita i politički motivisana odluka ministra Šarčevića da pogazi izbornu volju zaposlenih“.

Stranka Sulejmana Ugljanina smatra „da usvajanje iznetih stavova i konkretnih mera je neophodno radi održavanja slobodnih i fer demokratskih izbora“

Predlog da izbori treba da budu održani 6. septembra kao „najraniji rok“, jer SDA ocenjuje da bi do tada trebalo da budu ispunjeni danas upućeni zahtevi.

Ova partija danas nije učestvovala na sastanku u Beogradu, jer, kako su objasnili u saopštenju, „srpski predsednik je na neprihvatljiv način postupio prema predstavniku Stranke, pokazujući neprijateljstvo, čak i pretnje Bošnjacima Sandžaka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari