Predsedništvo Dveri: Podržavamo predsednika Obradovića, ali smo i zabrinuti 1Foto: BETAPHOTO/ Milan Obradović

Predsedništvo Srpskog pokreta Dveri podržava lični čin pobune predsednika Boška Obradovića ispred Narodne skupštine.

– Izražavamo zabrinutost za njegovo zdravlje, jer je Boško Obradović pre svega otac, suprug, sin i brat, a tek onda i opozicioni političar. Zato zahtevamo od vladajućeg režima da se započne sa prevazilaženjem sve veće krize i društvenih podela kroz jedan ozbiljan politički dijalog i tako prestanu razlozi za njegov štrajk glađu“ – navodi se u saopštenju Dveri.

Oni su istakli da je MUP danas podneo krivične prijave protiv Boška Obradovića i još trojice članova i simpatizera Dveri.

– Time je ispunjen zahtev Aleksandra Martinovića ka državnim organima što predstavlja dokaz direktnog mešanja vlasti u rad policije i tužilaštva. S toga, zahtevamo da policija i tužilaštvo konačno počnu da rade svoj posao i da krivično budu gonjeni odgovorni u aferama „Krušik“, „Jovanjica“, „Helikopter“, „Savamala“, „Lažne diplome“… – poručili su iz pokreta Dveri.

Oni traže da Ustavni sud hitno reaguje na „protivustavne izmene izbornih zakona 40 dana pred izbore i poništi započeti proces“, čime bi izbori bili pomereni.

To bi, prema njihovim rečima, smirilo narasle tenzije i građanske sukobe i otvorilo put za normalizaciju političkog života u Srbiji.

„Ovom prilikom pozivamo sve građane, sveštenstvo, celu akademsku zajednicu, intelektualce, sportiste i sve druge javne ličnosti da podrže borbu za poštovanje Ustava, odlaganje protivustavnih i zdravstveno nebezbednih izbora, očuvanje teritorijalnog integriteta i za dogovor umesto građanskog rata“, saopštili su danas iz predsedništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari