Predstavnici Srpske liste u Berlinu razgovarali sa Helbahom o situaciji na Kosovu 1Predstavnici Srpske liste u Belinu Foto: Srpska lista/FB

Predstavnici Srpske liste razgovarali su danas u Berlinu sa direktorom Kancelarije za jugoistočnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Кristijanom Helbahom o bezbednosnoj sutuaciji na Kosovu i ukazali na „sve veće tenzije“ koje su „rezultat odluka“ vlasti u Prištini.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić i članovi predsedništva Bratislav Nikolić i Saša Milosavljević razgovarali su sa Helbahom i o akciji specijane jedinice ROSU na severu Kosova ocenjujući da „postoji opasnost da se sa takvom praksom može nastaviti sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda“.

Oni su naveli da je potrebno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, ali da je za to neophodno „ukloniti prepreke“ u vidu taksi od 100 odsto na srpsku robu, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Delegacija Srpske liste u okviru dvodnevne posete Berlinu, sutra će razgovarati sa savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel Matiasom Lutenbergom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari