Pretnje Marku Jakšiću zbog najavljenog protesta u Kosovskoj Mitrovici 1Kosovska Mitrovica Foto: EPA/Đorđe Savic

Odborniku Inicijative SDP-a u Skupštini opštine severnog dela Kosovske Mitrovice Marku Jakšiću upućene su pretnje pošto je objavio da će u subotu, 2. februara biti održan protest „Jedan od pet miliona“ u tom gradu, objavio je večeras portal Kossev.

Jakšiću su pretnje upućene sa naloga „Balkanfox“ na društvenoj mreži Tviter.

„Tebe druže treba obesiti na sred Terazija za primer. Sram te bilo deliš narod samo im na svu muku još i to treba dole. Ko da je njima do politike. Je li to činiš uslugu Albancima??? Bože me sačuvaj šta radite!!!!!!,“ napisao je korisnik naloga „Balkanfox“.

Jakšić je za RTV Kim rekao da je prijavio pretnje.

„U današnje vreme bilo kome pretiti vešanjem na Terazijama, posle onoga što se desilo Oliveru (Ivanoviću), izaziva razloge za zabrinutost, pa sam sadržinu istog tvita prosledio Tužilaštvu za Visokotehnološki kriminal u Beogradu i očekujem njihovu reakciju, jer se u 21. veku politička neslaganja rešavaju argumentima a ne vešalima“, rekao je Jakšić.

On je u ponedeljak, 28. januara najavio da će u subotu u 18 sati biti održan protest u Kosovskoj Mitrovici kako bi se stanovnici tog grada i drugih sredina na Kosovu solidarisali sa narodom u centralnoj Srbiji i njihovim zahtevima koji nekoliko nedelja protestuju u Beogradu i drugim gradovima protiv aktuelne vlasti.

Protest je danas prijavljen Kosovskoj policiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari