Protest Jedan od pet miliona danas u Novom Sadu posvećen Danu žena 1FOTO – “1 od 5 miliona” Novi Sad (jedan od ranijih protesta)

Današnji protest pod nazivom „Jedan od pet miliona“ počeće u Novom Sadu u 18 sati, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta i biće posvećen Međunarodnom danu žena i borbi za prava i ravnopravnost svih žena u Srbiji, najavili su organizatori.

Glavni moto i poruka skupa će biti „Za sve nas“, a govornice će biti poslanica u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov, studentkinja Filozofskog fakulteta Saška Radujkov, direktorka Centra za geostrateške studije Dragana Trifković i predstavnica Inicijative „Mame su zakon“ Ivana Tanasijević.

I ove nedelje protestnom skupu u Novom Sadu će se pridružiti novosadski studenti, koji će se okupiti u kampusu, a gde će govoriti studentkinja Akademije umetnosti Tea Vukadin, dodaje se u najavi.

Svoje učešće na današnjem protestu najavili su i navijači Fudbalskog kluba „Vojvodina“, a zbog nezadovoljstva stanjem u tom klubu, za koje optužuju aktuelnu upravu.

Navijači su na društvenoj mreži Tviter najavili svoj dolazak i poručili da su za devastaciju FK „Vojvodina“ zaslužni ljudi iz uprave, koje je postavila aktuelna vlast.

Posle okupljanja na Pozorišnom trgu, učesnici protesta će krenuti u protestnu šetnju gradskim ulicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari