Prvi susret predsednica lokalnih parlamenata Novog Pazara i Tutina i BNV 1Foto: Beta/Turistička organizacija Srbije

Saradnja između lokalnih parlamenata Novog Pazara i Tutina sa Bošnjačkim nacionalnim većem (BNV) bila je tema prvog zvaničnog susreta predsednice Skupštine grada Novog Pazara Anele Šemsović, predsednice Skupštine opštine Tutin Selme Kučević i predsednice BNV Jasmine Curić.

Šemsović je ocenila da je dijalog, sa maksimalnim uvažavanjem, za sve važan i „jedini način da se reše eventualni problemi i postignu konkretni dogovori“. Obećala je da će nastojati da, sa svoje pozicije, podrži „svaki smisleni, važan projekat BNV“.

Predsednica tutinske skupštine Selma Kučević posebno je izrazila zadovoljstvo što su „žene najznačajnije karike zakonodavne vlasti“. „Iskreno se nadam, da ćemo opravdati ukazanu nam čast, koja je ujedno i velika odgovornost“, rekla je Kučević i poručila da veruje da će pozitivno da utiču na žene „i njihovu odlučnost da se aktivnije uključe u proces političkog delovanja“.

Za predsednicu BNV Jasminu Curić saradnja sa lokalnim skupštinama u Novom Pazaru i Tutinu je „rezultat poštovanja izborne volje građana“ i da prvi susret tri predsednice „potvrđuje spremnost na saradnju“.

Curić je podsetila da BNV i grad Novi Pazar imaju potpisan sporazum, a „jedan od elemenata dokumenta je i odlučnost o unapređenju obrazovanja na bosanskom jeziku i podrška grada tom projektu“. Na sastanku se razgovaralo i o zajedničkoj realizaciji drugih projekata.

Ovaj prilog sufinansira grad Novi Pazar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari