PSG: Karikaturalna politika 1Foto:FoNet Nenad Đorđević

Politika Aleksandra Vučića je karikaturalna i mi klizimo ka novoj tragediji Srbiji, izjavio je danas Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana Srbije (PSG) i Građanskog bloka 381, saopštio je PSG.

Pokret slobodnih građana (PSG) i Građanski blok 381 sa najvećom zabrinutošću prate razvoj događaja oko Kosova, posebno izjave Aleksandra Vučića koje pokazuju da on neće prezati od toga da Srbiju uvuče u tragičan konflikt.

„Vučićeva politika jeste karikatura prave državne politike, ali mi stvarno klizimo ka novoj tragediji Srbije“, rekao je Janković i dodao da se „iza musolinijevske teatralnosti i farse, krije ozbiljna opasnost da Vučić na kraju prigrli ratnu opciju kao svoj poslednji izlaz“.

Stavljanje snaga bezbednosti i vojske Srbije u najviši stepen pripravnosti deo je tog lošeg scenarija, i provokacije sa kosovske strane ne mogu ih opravdati, ocenjuju PSG i GB 381.

Dizanje vojske na noge deluje posebno uznemirujuće ako se ima u vidu Vučićeva izjava da će mir braniti „gotovo“ po svaku cenu, što praktično znači da se Srbija pod njegovim vođstvom odriče politike mira, navedeno je u saopštenju PSG.

Realni, nesumnjivo teški problemi Srba na Kosovu ne mogu se rešiti oružjem, i ta lekcija iz poslednjeg rata nije bitna Vučićevom režimu, ocenjuje PSG i naglašava da „Vučić i u ovoj situaciji pokazuje da nije dorastao, da nije sposoban za vođenje države, odnosno da je vodi na naopak način“.

Posle šest godina njegove vladavine stanje je sa Kosovom svakim danom samo gore, pa smo dovedeni tamo gde Vučićeva politika jedino i može da dovede – na ivicu sukoba sa nesagledivim posledicama. Samo demokratski i građanski nastrojeni režimi u Beogradu i Prištini mogu trajno rešiti konflikt, na korist ljudi i albanskog i srpskog naroda, zaključeno je u saopštenju PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari