PSG: Teror vlasti nad maloletnom decom političkih neistomišljenika mora da prestane 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (Arhiva)

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da „teror vlasti nad političkim neistomišljenicima i protivnicima i maltretiranje njihove maloletne dece prevazilaze okvire političke borbe zbog čega vlast mora momentalno da prestane sa takvom praksom“. 

U saopštenju PSG se navodi da su „sinoćnim činom prevaziđene sve norme, kodeksi i crvene linije čime vlast dovodi atmosferu u Srbiji na ivicu građanskog rata“, navodeći da će večeras njegovi aktivisti biti u blizini zgrade u kojoj živi opozicioni lider Dragan Đilass, kako bi „pružili otpor nasilju koje sprovodi vlast“.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilass optužio je sinoć vlast da je organizovala puštanje sa razglasa parola „Đilasse lopove“, ispred njegove zgrade, u vreme policijskog časa i zabrane kretanja, zbog čega su se njegova deca, kako je naveo „tresla i plakala“.

„Naročito licemernim smatramo pokušaj nedostojnog predsednika Aleksandra Vučića da odgovornost za organizovanje huliganskih performansa prebaci na navodno udruženje mladih, a da podržava ovakve incidente govori i njegovo glasno ćutanje kao i besramna izjava njegove savetnice za medije koja emotivnu reakciju Dragana Đilassa naziva ‘jeftinim političkim performansom'“, navodi se u saopštenju.

PSG navodi da je „jasno da ovaj čin predstavlja demonstraciju sile nad decom Dragana Đilassa i da predstavlja očajnički potez ljudi koji ne biraju sredstva kako bi došli do cilja“, dodajući da je nedopustivo „da želja za apsolutnom vlašću bude jača od ljudskosti“.

„Pozivamo sve političare vladajućih stranaka da svoja politička nadmetanja sa krovova zgrada u kojim žive političari opozicije sa svojim porodicama prebace u televizijski studio. Izgleda da je mnogo više hrabrosti potrebno za suočavanje pred televizijskim kamerama nego za bakljadu“, navodi se u saopštenju.

PSG je naveo da će njegovi predstavnici večeras u 19.45 sati (u vreme policijskog časa) biti ispred zgrade na uglu Braničevske i ulice Stojana Protića „kako bi pružili otpor nasilju koje sprovodi vlast“.

„Pozivamo sve građane koji se večeras okupe da mirno i dostojanstveno iskažu svoj protest i da pokažemo da nasilje i fašističke metode nisu dobrodošle u Srbiju. Postoje stvari koje nisu dozvoljene ni u političkom nadmetanju – porodica i deca ne smeju da se diraju, nikada i nikome“, navodi se u saopštenju Pokreta slobodnih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari