PSS predsednicima sindikata Telekoma Srbije: Gde vam je briga za državnu imovinu? 1 Foto: Beta/Milan Obradović

Pokret Slobodna Srbija (PSS) je danas predsednike reprezentativnih sindikata koji su i članovi Nadzornog odbora „Telekoma Srbije”, podsetio da je solidarnost jedna od glavnih vrednosti sindikalnog udruživanja.

PSS je naveo da su se reprezentativni sindikati 2015. godine zalagali protiv prodaje Telekoma, a „veliki broj građana se solidarisao s vama i tom je prilikom prikupljeno 100.000 potpisa podrške”.

PSS je u saopštenju podsetio da su sindikati zada tvrdili da je prodaja tog preduzeća, u kojem akcije imaju i građani i zaposleni, nedovoljno transparentna i da javnost ne zna šta Vlada prodaje.

„Gospodo sindikalci, da li danas, 2020. godine, građani i akcionari znaju tačno finansijsko stanje ‘Telekoma’? Gde je nestala solidarnost i briga za državnu imovinu koju ste 2015. štitili”, pitao ih je PSS i pitali Miroslava Joksimovića i Marinu Zdravković kako su glasali u vezi sa spornim akvizicijaama Telekoma.

Pokret je pitao i iz kojih je sredstava isplaćena trinaesta plata, zbog čega je isplaćena usred vanrednog stanja i šta se želelo da postigne tom jednokratnom isplatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari