PSS u pismu Vučiću: Lučić i Ćulibrk bili nadležni u Telekomu i u periodu dok je Đilas bio na vlasti 1Foto: EPA KOCA SULEJMANOVIC

Pokret slobodna Srbija (PSS) upitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon što je izneo tvrdnje da je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas od Telekoma Srbija od 2004. do 2012. godine na račun svojih firmi uzeo oko 30 miliona evra, da li zna da tada nadležan za takve poslove u Telekomu bio Vladimir Lučić, sadašnji koordinator za internet i multimediju u toj kompaniji.

PSS je u otvorenom pismu naglasio da ako u tom slučaju ima elemenata krivične odgovornosti, Lučić treba da bude prvi na spisku odgovornih.

„Optuživati Đilasa da je oštetio Telekom, a čoveka koji je bio odgovoran da u ime Telekoma sačini ugovore i proveri njihovu zakonitost promovisati kao spasioca Telekoma je krajnje licemerno. Imajući u vidu iznete činjenice tražimo hitno saslušanje Lučića pred nadležnim organima u veži marketinških ugovora koje je potpisivao u periodu do 2012. godine”, piše u saopštenju.

PSS je upitao i člana predsedništva Srpske napredne stranke Vladimira Orlića, koji je rekao da je ćerka firma Telekoma, Mtel Banja Luka, u periodu od 2007. do 2012. godine firmama u vlasništvu Đilasa isplatila više od 8,1 milion evra, da li zna da je generalni direktor te firme u periodu od 2007. do 2012. bio aktuelni generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk.

„S tim u vezi, hitna istraga mora krenuti od Ćulibrka koga je na čelo Telekoma postavila vlada Aleksandra Vučića”, dodao je PSS i zatražio da Lučić i Ćulibrk obaveste javnost da li su oni oštetili Telekom i Mtel Banja Luka sklapajući, kao odgovorna lica, štetne ugovore sa firmama Đilasa u periodu do 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari