Putin preneo Vučiću podršku Rusije za Kosovo 1Foto: EPA-EFE/ ALEXEI NIKOLSKY SPUTNIK KREMLIN POOL

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se Rusija zalaže za kompromisno rešenje kosovskog problema koje mora da odobri Savet bezbednosti UN i ponovio da Srbija može da računa na podršku Rusije u tom i drugim važnim pitanjima, saopštio je Kremlj.

U saopštenju objavljenom posle jučerašnjeg telefonskog razgovora Putina i Vučića navodi se da je predsednik Srbije izvestio ruskog predsednika „o svojim procenama trenutne situacije u rešavanju kosovskog pitanja, uzimajući u obzir svoje kontakte sa stranim partnerima“.

Dvojica predsednika su, dodaje se, „razmenili mišljenja o aktuelnim bilateralnim i međunarodnim pitanjima, posebno o suzbijanju pandemije korona virusa i širenju saradnje na planu vakcinacije, uključujući dalje isporuke ruske vakcine Sputnjik V u Srbiju“.

Putin i Vučić pozitivno su ocenili rusko-srpsku saradnju, posebno uspešno sprovođenje velikih zajedničkih projekata u oblasti energetike, saobraćaja i visoke tehnologije, navodi se u saopštenju Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari