Radman: Odakle Vukadinoviću da 54,5 odsto podržava ustoličenje na Cetinju 1foto: DPS

Andrija Radman, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore, optužio je Đorđa Vukadinovića, urednika Nove srpske političke misli, da deluje sinhronizovano sa Vladom Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, zato što istraživanje NSPM tvrdi da više od polovine građana Crne Gore podržava da se ustoličenje mitropolita crnogorskog održi na Cetinju.

„Politička sinhronizacija režimskih medija i vladine politike, ide dotle da, na primjer, Vijesti, bez kakve ograde objave istraživanje Nove srpske političke misli (NSPM), inkubatora srpskih nacionalističkih kvazianalitičara, prema kome 54,5 posto građana Crne Gore podržava da se ustoličenje održi na Cetinju?! A „istraživač“, niko drugi do Đorđe Vukadinović, učesnik litija i crkvenih protesta, u Srbiji poznatiji kao lažni Vlah, koji se identifikovao kao pripadnik vlaške etničke manjine da bi ušao u srpski parlament. Da su se samo malo potrudili, a ne samo medijski lansirali spinove režima, vidjeli bi da je Vukadinović bio jedan od angažovanih podržavalaca Demokratskog fronta, koji je zajedno sa čuvenim estradnim istoričarem profašističkih stavova Rakovićem, nastupao gdje treba i kako treba“, navodi se u pisanoj izjavi funkcionera DPS dostavljenoj Danasu.

„Imajući u vidu poruke koje su u posljednjih godinu dana stizale iz tzv. nevladinog sektora, nijesmo ni očekivali ništa drugo nego da u ovom trenutku sa Vladom sinhronizuju nastupe i, posredstvom režimskih medija, sinergijski djeluju u pokušaju da se opravdan protest protiv diskriminacije jednog naroda, omalovaži i lažno okarakteriše kao partijski“, poručuje Radman.

„Ali, negdje ljudski razumijemo, i režimske medije i iste takve „nevladine organizacije“. U pitanju su funkcije u javnoj upravi – one koje su dobijene i one koje će tek biti raspodijeljene. To jeste jedna tužna činjenica koja vjerovatno ne raduje ni mnogobrojne donatore i finansijere njihovih nekadašnjih nevladinih aktivnosti, ali sve je jasno nagovještavalo da će se užarena retorika protiv bivše Vlade završiti apologetskim odnosom prema prvoj sljedećoj koja bude zadovoljila političke i finansijske apetite „aktivista“ i „medijskih profesionalaca““, zaključuje Andrija Radman.

Radman: Odakle Vukadinoviću da 54,5 odsto podržava ustoličenje na Cetinju 2
Medija centar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari