Radojičić kandidat za gradonačelnika Beograda (VIDEO) 1Foto: M. D. Miljković

Gotovo je sa nagađanjima – direktor i hirurg Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić biće novi gradonačelnik Beograda.

To je na današnjoj konferenciji za štampu potvrdio predsednik Gradskog odbora SNS Nebojša Stefanović, istakavši da je takva odluka donesena pre svega zbog toga što je Radojičić bio prvi na listi te stranke na beogradskim izborima, te zato što se radi o čoveku koji je ceo svoj život posvetio brizi o ljudima.

Stefanović je kazao da je Radojičić čovek u koga vladajuća stranka ima veliko poverenje, jer poseduje jasnu viziju kako da Beograd napreduje, te ima snage i energije da se za to bori sa velikim timom ljudi.

– Takav tim imaće zadatak da sprovede sva obećanja koja smo u izbornoj kampanji dali i da nas obaveštava o stepenu izvršenosti u konkretnim rokovima. Na čelu sa gospodinom Radojičićem, taj tim učiniće sve kako bi svaki gradjanin u svakoj od beogradskih opština osetio boljitak – rekao je Stefanović.

Budući gradonačelnik prestonice Zoran Radojičić naveo je da mu je velika čast što je dobio poverenje SNS-a i zahvalio se predsedniku i gradskom odboru, dodavši da je svestan da je dobio odgovoran i zahtevan zadatak, ali da mu se ipak raduje.

– Imamo ljude koji su u prethodnom periodu vodili Beograd, kao i nova lica. Oni će zajedno kao jedna celina u narednom periodu voditi glavni grad. Nadam se da ćete svi imati prilike da u budućnosti zajedno sa nama slavite nove rezultate – poručio je Radojičić.

Nebojša Stefanović, upitan ko će biti zamenik gradonačelnika, odgovorio je  da će konačna odluka o tome biti doneta na sednici Gradskog odbora koja će biti održana sutra.

Sednica Gradskog odbora Srpske napredne stranke u proširenom sastavu, na kojoj je doneta odluka o novom gradonačelniku Beograda, počela je  nešto posle 16 časova u SC „Šumice“ iza zatvorenih vrata, nakon čega je usledilo obraćanje novinarima.

Kako je ranije najavio predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, sednica gradske skupštine na kojoj će se birati gradonačelnik, njegov zamenik i članovi gradskog veća biće održana u četvrtak – 7. juna.

http://

„Jedan divan, dobar čovek, koji voli decu i kojeg deca vole“, ovako je Aleksandar Vučić opisao Zorana Radojičića, direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici, kada je otkrio da će on predvoditi naprednjake na beogradskim izborima.

Radojičić je rođen je 24. oktobra 1963. godine u Lazarevcu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1989. sa prosečnom ocenom 9,14, a na istom fakultetu je magistrirao 1998. i doktorirao 2006. godine.Usavršavao se u zemlji i inostranstvu, u najznačajnijim dečjim klinikama i bolnicama.

Član je Evropskog udruženje za pedijatrijsku urologiju, Evropskog udruženja dečje hirurgije, Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji. Koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju. U Oksfordovu enciklopediju uspešnih ljudi Srbije uvršten je 2016. godine.

Oženjen je Tijanom, za koju često kaže da je njegova najveća podrška. Otac je sinova Ivana i Ognjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari