Rakić: Čeka se odluka privrednika sa severa Kosova o zatvaranju radnji 1Foto: srpskalista.net

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je večeras za RTS da su se privrednici sa severa Kosova okupili u više sredina i da se očekuje njihova odluka o daljim koracima kada je reč o zatvaranju radnji zbog taksi Prištine na robu iz Srbije.

Priština već duže vreme pokušava da satanizuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da pošalje poruku podrške nekim opozicionim liderima u Beogradu, poručio je Rakić.

Rakić je rekao da je Priština pre par dana poslala inspektore na sever Kosova i da su oni proveravali kase za račune.

Potom su poslali kamione sa robom na sever Kosova i Metohije, rekao je Rakić, bez ikakvih kasa i bez oznaka o poreklu robe u tim kamionima.

Rakić je naglasio da su Srbi ponosan narod i da ni građani drugih nacionalnosti nisu kupovali robu iz tih kamiona.

Rakić veruje da će srpski narod naći način da prevaziđe humanitarnu krizu. Komentarišući poternicu za Milanom Radoičićem i optužnicu protiv Ivana Todosijevića, rekao je da je svuda u svetu pravilo i praksa da Tužilaštvo dokazuje krivicu, a da jedino na Kosovu i Metohiji Srbi moraju da dokazuju svoju nevinost.

Vlasti u Prištini imali su svoje privatne Srbe koji su glasali u interesu Prištine, smatra Rakić i dodaje da nisu uspeli da kupe i uplaše Radojičića koji će nastaviti da se bori da Srbi opstanu na tim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari