Rakić: Kurti počeo mandat pretnjama 1Foto: srpskalista.net

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je danas da početak mandata Aljbina Kurtija na mestu premijera već obeležavaju antisrpske izjave i pretnje koje se upućuju Srbima na severu Kosova i Metohije.

Iako je obećavao da će poštovati sve građane, bez obzira na nacionalnost, Kurti nastavlja da ignoriše stradanja srpskog naroda, proterivanje više od 200.000 Srba i više stotina nestalih, naveo je Rakić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, Kurti nastavlja politiku njegovih prethodnika da građanima nudi mržnju prema Srbima, umesto program ekonomskog oporavka i uspostavljanje vladavine prava.

Komentarišući izjavu visokog funkcionera Samoopredeljenja Agima Bahtira o naseljavanju Albanaca u severni deo Kosovske Mitrovice, sa ciljem promene etničke strukture, Rakić mu je poručio da je trebalo da predstavi plan o povratku proteranih Srba iz južnog dela Kosovske Mitrovice, gde od nekadašnjih više hiljada danas živi samo jedan sveštenik, i to pod stalnim nadzorom policije.

Srpska lista pozvala je međunarodne predstavnike da reaguju na ovakve izjave, ocenivši da je njihovo tolerisanje i ćutanje nedopustivo i izaziva nepotrebne, ali opasne tenzije među građanima.

Rakić je istakao da je Srpska lista spremna da razgovara sa svim predstavnicima Albanaca, jer je to njena obaveza prema građanima koji su je podržali na izborima, i poručio da ih ovakve pretnje neće uplašiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari