Rakić: Razmotrićemo dalje učešće u kosovskoj vladi 1Foto: srpskalista.net

Predsednik Srpske liste Goran Rakić jučerašnji incident na Kosovu ocenio je ne samo kao brutalan napad, već klasičan teroristički napad na goloruk srpski narod i da niko od prisutnih nije dao povod da jedinice ROSU reguju na ovakav način.

On je za RTS izjavio da će razmotriti dalje učešće u kosovskoj vladi.

„Ja sam bio ispred građana, ispred sepcijale jedinice ROSU i video sam da ubacuju metak u duge cevi, bukvalno su bili spremni da pucaju na nas“, rekao je Rakić za RTS. Prema Rakićevim rečima, bez ijednog povoda jedinice ROSU gaze i šutiraju ministra u pokrajinskoj vladi u Prištini Nenada Rikala koji je u bolnici sa teškim povredama, gradonačelnika Leposavića, direktora Visoke škole u Leposaviću… To su, kako kaže, ljudi koji njima znače na Kosovu.

Uzmenirano jesmo, ali nas nisu uplašili, rekao je Rakić.

„Građani su se noćas samoorganizovali, ponovo su na severu barikade, videćemo se sa predsednikom Vučićem, sinoć smo na Predsedništvu usvojili inicijativu i razmotrićemo dalje učešće u pokrajinskoj vladi“, kaže Rakić.

Kako kaže, jutro je pametnije od večeri, i doneće mudru odluku, vodiće se interesima građana. „Nakon današnjih konsultacija sa predsednikom donećemo konačnu odluku“, istakao je Rakić.

„Nismo očekivali da nas Priština mazi i da naše poslanike služe ratlukom, helebom i solju u skupštini, ušli su kao politički borci, odlučićemo kako ćemo nastaviti našu borbu“, istakao je Rakić.

Poručio je specijalcima i njihovim nalogodavcima da se nikada više ovakav brutalan teroristički napd od strane ROSU neće dogoditi na severu.

Govoreći o Marku Đuriću, rekao je da mu je u Kuršumliji ukazana pomoć i da mu je nakon što je stigao noćas oko jedan sat u Beograd, ukazana pomoć u KCS.

„Sigurno da oni to nisu radili sami, već su imali pomoć stranih mentora, Đurić je imao alternativni izlaz, mogao je da izađe, nije hteo da napusti učesnike dijaloga. Pokušali su da ga ponize, nisu uspeli jer je hrabar čovek, stao je ispred svog naroda i očekujem da narednih dana ponovo dođe na Kosovo“, istakao je Rakić. On je poručio da će se boriti svim demokratskim sredstvima.

„Čizma, specijalne jedinice ROSU neće moći da izvedu ovakav potez na severu Kosova“, rekao je Rakić i dodao da su preduzete neke aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari