Rama: Slepa politika Haradinaja 1Edi Rama Foto: EPA-EFE/ FILIP SINGER

Albanski premijer Edi Rama rekao je da je slepa politika odlazećeg premijera Ramuša Haradinaja naštetila Kosovu u očima prijatelja, a Srbiji dala stalnu prednost u međunarodnoj aereni, prenosi Ljajmi.

“Istina je da sam hteo da podelim Kosovo onoliko koliko je Ramuš hteo da odvoji princa Harija od kraljevske porodice”, rekao je Rama odgovarajući na Haradinejeve optužbe da se zalagao za podelu Kosova.

“Dojučerašnji komandant OVK Ramuš Haradinaj zaslužio je i imaće poštovanje zbog svega što je dao za slobodu Kosova, dok današnji političar Haradinaj zaslužuje samo moje žaljenje za političko i jezičko đubre koje koristi za svoje aktivnosti i vladavinu”, naveo je Rama.

Rama, koji je podneo tužbu protiv odlazećeg kosovskog premijera, za albanski Top Čenel je rekao da je Haradinaj „pušku zamenio klevetom“ i dodao da bi voleo da njegova tužba otvori oči onima koji su postali plen političke i medijske retorike Prištine i Tirane, prenosi Kosovo Onlajn. “Nije nerazumno ići na sud da se branite od klevete koja je javno narušila vaše dostojanstvo! Nije sramota potražiti pravdu kao žrtva klevete, kada vas napadaju kao izdajnika nacije.

Ali je sramota da manipulišete javnim mnenjem, izmišljajući potpuno neistinite stvari”, zaključio je Rama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari