Rašković Ivić o mogućim vanrednim izborima: Neka se međusobno biraju 1Sanda Rašković Ivić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Neka se međusobno biraju i neka izvode ljude na birališta, izjavila je danas potpredsednica Narodne stranke Sanda Raškovi-Ivić, komentarišući mogućnost raspisivanja vanrednih izbora u Srbiji u martu ove godine.

Rašković-Ivić je u emisiji „Uz jutarnju kafu“ Televiziji „Naša“, rekla da se ne može dati legitimitet jednoj „nedemokratskoj vlasti“. „Ne možemo i ne smemo dati legitimitet jednoj vlasti koja je u svojoj suštini antidemokratska. A o njenom delovanju koje ima veze sa kršenjem Ustava – a to znači i sa izdajom – neću ni da govorim“, rekla je Rašković-Ivić.

Ona je ocenila kako bi bio „znak tiranije“ kada bi se reketiranjem i ucenama ljudi prisiljavali da izađu na glasanje.

„Ja bih rekla da je to onda znak da se ušlo u jednu otvorenu tiraniju, odnosno da su počeli da reketiraju na taj način sve one koji su zaposleni u državnim institucijama i privatnike, prosto da privatnici izvedu svoje radnike na izbore i to je onda znak jedne tiranije“, prenosi Narodna stranka izjavu Sande Rašković Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari