Rašković Ivić: Vlast kupuje glasove penzionera umesto da im vrati otete penzije 1Foto: Danas Online / Miloš Đošić

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da je najava „udeljivanja“ penzionerima po 20.000 dinara u februaru 2022. godine otvoreno kupovanje glasova pred izbore, a da je povećanje penzija za pet odsto uz poskupljenje troškova života bacanje prašine u oči, jer ne sustiže opšti porast cena.

„Narodna stranka smatra da bi penzionerima odmah trebalo vratiti četiri godine otimane penzije, a za one koji nisu imali sreće da im se oteto vrati, novac bi trebalo da dobiju njihovi potomci“, rekla je Rašković Ivić u saopštenju.

Dodala je da će ta stranka, ako dobije poverenje građana, otetih 839 miliona evra tretirati kao javni dug i vratiti ga penzionerima ili njihovim potomcima.

„Penzionerima je novac otet od usta i od lečenja i nedostojno je, sve hvaleći se suficitom, zavaravati ih jednokratnom pomoći baš pred izbore“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će do februara penzije biti povećane pet odsto, a svaki penzioner u Srbiji će u februaru dobiti još 20.000 dinara državne pomoći.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Rašković Ivić: Vlast kupuje glasove penzionera umesto da im vrati otete penzije”

  1. Gresite“ Ujedno i vredjate dostojanstvo Penzionera,nema tih para da me moze neko kupiti!Sve je vasa greska,zasto se ne ujedinite? Ovako necete nikad pobediti,penzioneri ne kradu.

  2. Pojedinim penzionerima je na mesečnom nivou otimamo i više od 20000 din.
    Sada dobrotvor svima kao deli
    po 20000 din
    Kakav bezobrazluk i licemerje.

  3. Dok je gospođa bila ambasador u Italiji sa primanjima od ugrubo 5000 EUR nije penzionere ni pominjala, a moji deda i baba su primali ukupno 12 000 din.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.