Rašković Ivić: Vučić hoće da učini građane saučesnicima 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Potpredsednica Narodna stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavom raspisivanja referenduma o Kosovu hoće da učini sve građane saučesnicima u „najvećoj bruki u istoriji Srbije – predaji Kosova“.

Vučić nema nikakvu platformu koju mu je dala Vlada, a još manje Skupština, da bi išao da razgovara i dogovoara se o Kosovu. On je pozvao na unutrašnji dijalog koji je ličio na monolog, istakla je Rašković tokom akcije „Jedan potpis menja sve“ u centru Zemuna.

Ona je objasnila da je Narodna stranka, „da bi predupredila blic-krig koji se sprema sa referendumom“, odlučila da sakuplja potpise protiv sporazuma koji će omogućiti članstvo Kosova u UN.

Ova naša akcija ima za cilj da pokaže srpskoj i međunarodnoj javnosti, kao i samom Vučiću, koliko ima ljudi koji se protive potpisivanju sporazuma sa Kosovom i stolici u UN, naglasila je Rašković.

Prema njenom mišljenju, Vučić se upustio u avanturu priče o razgraničenju ne pitajući nikog i ne konsultujući se ni sa kim u zemlji, „a čini se ni u inostranstvu“.

Doživeo je politički fijasko, za koji danas optužuje opoziciju i jedan deo srpske pravoslavne crkve. Skriva se iza da će napraviti referendum, tako da narod može da se izjasni, konstatovala je Rašković.

Ona je zapitala i kako bi izgledao taj referendum u sadašnjim medijskim uslovima, kad svako ko ukazuje na Vučićevo stalno kršenje Ustava biva „etiketiran, provučen kroz blato i medijski satanizovan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari