Reakcija Ministarstva na tekst u Pobjedi pod naslovom "Virus Vulin i kako se izliječiti" 1Foto: Beta/MOD/Jovo Mamula

Povodom današnjeg teksta u pogoričkoj „Pobjedi“ pod naslovom „Virus Vulin i kako se izliječiti“, Ministarstvo odbrane Srbije obaveštava javnost da su navodna dokumenta koja su objavljena u, kako se navodi u saopštenju, tabloidu, nepostojeća, odnosno izmišljena, sa lažnim sadržajem, delovodnim brojevima i falsifikovanim potpisima.

U saopštenju Ministarstva se kaže da na izmišljenim dokumentima, koji su najperfidniji falsifikat, stoji datum 15. okotobra 2019. godine i oznake „vojna tajna“, „strogo poverljivo“, sa sve falsifikovanim potpisom Bratislava Gašića, koji nije ministar odbrane od marta 2016. godine, pa od tada ne može i ne potpisuje bilo kakva dokumenta sa oznakom vojna tajna.

„Na lažnom dokumentu falsifikovan je i potpis civilnog lica Zorana Stojanova, referenta u Vojno-filmskom centru „Zastava film“, koga je tabloid „Pobjeda“ u svojim lažima „unapredila“ ni manje ni više nego u „bezbednosnog funkcionera“ Srbije“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je „civilno lice Zoran Stojanov bio ovlašćeno lice za rešavanje po zahtevima za slobodan pristup informacijama od javnog značaja iz nadležnosti Uprave za odnose sa javnošću do avgusta 2019. godine, a ni tada nije imao pravo na potpis dokumenata označenih stepenom tajnosti“.

„Očigledno je da je tabloid „Pobjeda“ falsifikovao njegov potpis sa nekog otvorenog dokumenta iz perioda kada je bio ovlašćeno lice i slao pisane odgovore na zahteve građana“, navodi se u saopštenju.

„Budući da se radi o apsolutno lažnoj vesti i falsifikatu koji je usmeren ka zastrašivanju javnosti i građana Crne Gore i potpuno neosnovanim optužbama na račun Republike Srbije, Ministarstvo odbrane Srbije očekuje da nadležni organi Republike Crne Gore, po službenoj dužnosti, preduzmu zakonske mere i spreče dalje širenje lažnih vesti“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari