Robert Kozma: Sa ostatkom opozicije ćemo sarađivati u kontroli izbora 1Foto: Ne davimo Beograd

Sarađujemo i sarađivaćemo sa svim iskrenim opozicionim akterima u borbi za slobodne i nezavisne medije, za fer i ravnopravne izborne uslove, u kontroli izbora, a potrebno je uspostaviti i dogovor o nenapadanju, kaže za Danas Robert Kozma iz inicijative Ne davimo Beograd, odgovarajući na pitanje oko kojih beogradskih tema opozicija može da se dogovori i sarađuje uoči izbora u glavnom gradu.

Budući da je trenutno neverovatno zamisliti da se opozicija udruži i u jednoj koloni izađe na beogradske izbore, postavlja se pitanje koje teme bi mogle da povežu oponente vlasti i u čemu bi oni mogli da nastupaju zajedno.

Ovo može biti važno  jer istraživanje Demostata pokazuje da opozicija ima šansu za pobedu u Beogradu, ali i da je za to potreban dogovor koji bi sprečio rasipanje glasova.

– Za Ne davimo Beograd je ključni cilj smena kriminalne vlasti na beogradskom ali i nacionalnom nivou, kao i borba za zelenu, pravednu i demokratsku politiku kojom ćemo omogućiti da se u našim gradovima dostojanstveno živi. U oba slučaja se zalažemo za programsko profilisanje aktera i izlazak na izbore u optimalnom broju programskih kolona koje nude građanima mogućnost da glasaju za njima najbližu političku opciju, a ne isključivo protiv vlasti. A to znači i profilisanje koje nije opterećeno ličnim sujetama i svađama, kao što je to bio slučaj u neprincipijelnom povezivanju opozicionih aktera, na primer u slučaju Saveza za Srbiju i Ujedinjene opozicije Srbije – kaže on.

Prema njegovim rečima, ova inicijativa istovremeno sarađuje i sarađivaće sa svim iskrenim opozicionim akterima u borbi za slobodne i nezavisne medije, za fer i ravnopravne izborne uslove, u kontroli izbora, a potrebno je uspostaviti i dogovor o nenapadanju.

O ovoj temi za Danas je govorio i Branimir Kuzmanović, predsednik Gradskog odbora DS u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari