RTS: Dačić se nalazio u predsedničkoj palati u Mogadišu u trenutku terorističkog napada 1Foto: Beta/MSP

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić Ivica Dačić nalazio se u predsedničkoj palati u Mogadišu gde je razgovarao sa predsednikom Somalije u trenutku terorističkog napada, javio je jutros RTS.

Automobil-bomba je eksplodirao kod bezbednosnog punkta u blizini predsedničke palate dok su vojnici vršili bezbednosne provere vozila na glavnom putu.

U samoubilačkom bombaškom napadu islamskih ekstremista je juče poginulo najmanje devet osoba, medju kojima je bivši ministar spoljnih poslova Somalije, povredjeno je više od 13 ljudi, većina poginulih su vojnici, navela je policija, a preneo je AP.

Delegacija Srbije je bila dva dana u Somaliji, poslednjeg dana posete Dačić se sastao s predsednikom države Muhamedom Abdulahi Muhamed Fermadjom.

Bivši šef diplomatije Somalija Husein Elabe Fahije koji je poginuo u eksploziji bio je savetnik aktuelnog predsednika.

Odgovornost za napad preuzela je somalijska ekstremistička pobunjenička grupa Al-Šabab, navodeći da su na meti bila vozila sa vladinim zvaničnicima.

Al-Šabab, grupa povezana s Al Kaidom, često izvodi bombaške napade u Mogadišu blizu predsedničkog kompleksa i u hotelima u kojima često borave zvaničnici vlade i stranci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari