Ružić i Koprivnikar potpisali Memorandum o saradnji o stručnom usavršavanju 1Branko Ružić Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (arhiva)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i potpredsednik Vlade Slovenije i ministar javne uprave Boris Koprivnikar potpisali su danas Memorandum o saradnji u oblasti stručnog usavršavanja.

Dokument podrazumeva razmenu dobre prakse, iskustva i znanja u toj oblasti, kao i stažiranje službenika, saopštilo je ministrastvo.

Naša saradnja sa Slovenijom razvila se u mnogo oblasti kada je reč o reformi javne uprave u pitanju, a razgovarali smo danas i o stručnom usavršavanju zaposlenih, jer smo saglasni da su za dobru upravu ključni službenici“, rekao je Ružić.

Ružić je podsetio da su u proteklom periodu doneti veoma važni zakoni – Zakon o Nacionalnoj akademiji i Zakon o eUpravi, prvi zakoni te vrste kod nas.

„Akademija će nam pružiti kvalitetne i edukovane službenike u, a Zakonom o eUpravi obavezali smo se, kao uprava, na korišćenje modernih tehnologija u našem radu, što će značajno doprineti lakšem poslovanju građana sa upravom i većem poverenju u državne institucije“, rekao je Ružić i naglasio da je Akademija već počela sa obukama, a da će od jeseni raditi u punom kapacitetu.

Koprivnikar je ocenio da jedna institucija ili organizacija ne može biti uspešna ako je ne čine obrazovani, obučeni i motivisani ljudi, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

On je rekao da Slovenija tradicionalno razmenjuje iskustva i odlično sarađuje sa Srbijom.

„Što više pričamo to smo saglasniji da se suočavamo sa istim problemima i izazovima koji zahtevaju slična rešenja. Zato je i potpisivanje ovog Sporazuma važno, jer njime i formalizujemo načine i principe saradnje u oblasti stručnog usavršavanja zaposlenih u javnoj upravi“, rekao je Koprivnikar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari