Šapić: Sa sektom DJB i Radulovićem sam završio razgovore 1Foto: Fonet Izborni tim Aleksandra Šapića

Televizijski duel između Saše Radulovića, predsednika Pokreta Dosta je bilo, i Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd i kandidata za gradonačelnika, koji je trebalo da se održi u ponedeljak na Balkan infu otkazan je u poslednjem trenutku, jer se lider DJB nije pojavio.

Razlog zbog koga se nije pojavio na snimanju emisije, Radulović objašnjava time što je Balkan info u poslednjem trenutku odbio da TV duel ide uživo.

„Kada smo dogovarali emisiju pre dva-tri dana, nije bilo pomena o emitovanju uživo, već da će se emisija snimiti u ponedeljak, a emitovati u četvrtak. Važno je napomenuti prvi put kada smo kontaktirali gospodina Šapića on je bio iznenađen pozivom, jer je očekivao da će se emisija realizovati na DJB kanalu uživo. Verovao je da je to najbolja opcija i javno je ponudio to. Mi smo to preneli PR službi DJB. Bez obzira na to, DJB je ipak pitao da Balkan info organizuje taj duel, kao neutralan kanal. Potrudili smo se i dobili pristanak Šapića. Podrazumevali smo Radulović i DJB znaju da Balkan info ne emituje emisije uživo, ali da snimci idu integralno, bez cenzure“ , kaže se u saopštenju Balkan info i dodaje da se pet sati pred zakazano snimanje potegla priča o emitovanju uživo, da bi na kraju DJB potegao i priču o otkazivanju emisije. Napominju se i da se u zakazano vreme pojavio samo Šapić, tako da su mogli samo da konstatuju da je snimanje otkazano.

Saša Radulović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, međutim, naglasio, da je TV duel sa Šapićem trebalo da ide uživo i da je to znao i Balkan info. „Kad se snima uživo ne možete da se prenemažete da pravite scene, da glumatate. Produkciji Balkan info ponudili smo i opremu, a u 17 sati produkcija je znala da nema ništa od emisije. Zašto je napravljena čitava predstava sa fotografisanjem iz studija i zašto je Šapiću dat alibi da izbegne duel ne znamo. Mi tražimo televiziju koja će omogućiti da se ovaj TV duel desi uživo“, ističe Radulović.

Aleksandar Šapić za Danas kaže da on nije ni tražio TV duel sa Radulovićem, već da je na duel pozvao Sinišu Malog, ali se Radulović sam ponudio da ukrste koplja u TV duelu.

„Odgovorio sam mu da nije nikakav problem za TV duel i to bilo kad i bilo gde. I sam sam rekao da bi bilo dobro da ta emisija ide uživo. Obećao sam im čak da ću doći na njihov DJB kanal, ali oni su odgovorili da traže neutralan teren. Zatim sam dobio poziv da se duel desi u emisiji Zumiranje koja ide uživo, ali sam sam to odbio jer nisam želeo da se moj termin koristi za duel. Usledio je i poziv iz Balkan info za duel, ali sam tražio i da mi pored TV duela, daju još jedan termin za gostovanje koji mi je obećan. Prihvatili su. U ponedeljak u 16 sati su me obavestili da DJB traži da emisija ide uživo i da nude svoju opremu. Odgovorio sam da me to ne zanima i da dolazim u 19 sati na emisiju“ , objašnjava Šapić i dodaje da je zgrožen ovim što mu se desilo i da je sa „sektom DJB završio, a da će sve ostalo nastaviti na sudu.

Šapić kaže i da ga ne zanima zašto se Radulović nije pojavio na snimanju emisije i da je i u ovu čitavu priču uvučen neplanirano.

„Ja sam budala, ne Radulović i DJB. Dve i po godine me pljuju i vređaju, a sad pred izbore su uspeli i da me izvozaju kao poslednje magare i na kraju, odustanu. Ponavljam, ja sam budala. Sa sektom i sa Radulovićem sam završio sve razgovore. Dalje razgovaramo na sudu i o svim klevetama u kojima tvrdi da sam nešto ukrao. Tužbu protiv njega pripremaju moji advokati, a na sudu ćemo razgovarati i o tome što tvrdi da je moja organizovana kriminalna grupa njemu pretila“, kaže Šapić i dodaje da je za navodne pretnje Raduloviću čuo od novinara koji ga je pitao za te pretnje i da on nikome ne preti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari