Saslušan Haradinaj 1Foto: Valdrin Xhemaj/EPA

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, saslušan je danas u parlamentarnoj istražnoj komisiji o okolnostima prisilne deportacije šest državljana Turske ranije ove godine, a nakon toga je rekao da su na Kosovu stvoreni mehanizmi da niko više nikada neće moći da odlučuje u ime Prištine, piše Zeri.

Haradinaj je rekao da će ti mehanizmi donose odluke u ovakvim slučajevima u najboljem interesu za Kosovo, a te odluke, kako je rekao, moraju biti potkrepljene izjavama i argumentacijama. „Niko sutra ne može da odluči u ime Kosova i niko ne može tim odlukama da iznenadi Kosovo bilo da je loše ili dobro“, rekao je Haradinaj.

Šest turskih državljana, koje Turska tereti da su u vezi sa pokretom gulenista, na volšeban način je početkom godine izručeno matičnoj zemlji, a nakon čega je Haradinaj odlučio da smeni direktora Agencije za bezbednost i direktora policije. Danas je pred parlamentarnom komisijom trebalo da bude saslušan i kosovski predsednik Hašim Tači, ali je ono odloženo zbog toga jer se nalazi na u SAD.