Foto: Printscreen /N1

Predsednik organizacije Narodna pravda Nenada Radovanović je, na konferenciji za novinare, rekao da ti izbori ne treba da se sprovedu, dodajući da se na izborima na Kosovu „u džakovima donose glasovi za Srpsku listu“, a opozicije ne može da se čuje u medijima.

„Već šest godina doživljavamo sunorat na Kosovu“, rekao je Radovanović, sem kojeg su na skupu bili predstavnik pokreta Otadžbina Slaviše Ristića, Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rade Trajković, organizatori protesta jedan od pet miliona na Kosovu i drugi.

Predsedavajući Saveza za Srbiju, lider pokreta Dveri Boško Obradović, je rekao da nema uslova da se u Srbiji održe izbori, pa tako, kao je naglasio, ni na Kosovu koje je deo Srbije.

Obradović je saopštio da je Savez za Srbiju prihvatio poziv predstavnika srpske opozicije sa Kosova da se formira Savez za Kosovo u koji će ući partije, organizacije, ugledni pojedinci.

„Danas je u sedištu Saveza za Srbiju održan inicijativni sastanak, sa zadovoljstvom smo pihvatili poziv Srba sa Kosova, koordiniraćemo aktivnosti, želimo da se jasnije čuje njihov glas u čitavoj Srbiji“, rekao je Obradović.

Povezani tekstovi