Foto: Savez ZA Srbiju / twitter (Arhiva)

Odata je počast Oliveru Ivanoviću, a njegove ubice nisu pronađene. Posećene su Gazivode, a nije predstavljen plan zaštite ovog izuzetno važnog resursa države Srbije, navodi se u saopštenju.

Umesto na porodice sa više dece, koje teško žive, novac je utrošen na postavljanje bilborda sa Vučićevom slikom. LJudi zaposleni u školama i bolnicama su primorani da dođu na miting, ocenjje SZS.

ŠTo je posebno tragikomično, čuli smo da neke zemlje Evrope ne prihvataju Vučićev predlog rešenja, ali šta je zaista Vučićev predlog rešenja – to nismo mogli da čujemo šta je taj predlog rešenja. Šta više, u Mitrovici je predsednik rekao da nikakvog predloga i nema i da „granice nisu bitne“, ukazuje Savez.

Naravno, na televizijama sa nacionalnom frekvencijom niko nije postavio pitanja o svemu ovome. A ko i da postavi kada niko ko misli drugačije od aktuelne vlasti i nije pozvan u emisije koje prate ovu predstavu.

Sa žalošću zaključujemo da se opet radi o predstavi i skupljanju jeftinih političkih poena na ovom najvažnijem i najozbiljnijem političkom pitanju, ocenjuje SZS.

Ovakav odnos Vučića prema tom pitanju samo pokazuje da ako želimo da zaštitimo državne i nacionalne interese moramo da smenimo ovu vlast, ističe Savez.