Savez za Srbiju: Stefanović narodnu policiju pretvara u partijsku 1Logo: Savez za Srbiju

Savez za Srbiju saopštio je da najoštrije osuđuje današnje brutalno privođenje poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića i sedmoro građana koji su se protivili bespravnom uklanjanju ugostiteljskog objekta „Centar kafea“, koje opština Vrbas sprovodi bez valjane dokumentacije.

„Savez za Srbiju postavlja pitanje ministru Nebojši Stefanoviću: u skladu sa kojim zakonom je policija danas “dala asistenciju”? Da li je to zakon Republike Srbije ili neki lični zakon ministra Stefanovića i vladajućeg režima u skladu sa kojim je narodna policija pretvorena u partijsku?“, ističu u saopštenju.

Ministar Stefanović je, kako navodi Savez za Srbiju, dužan da odgovori i na pitanje zašto ta “asistencija policije” nije pružena za rušenje objekta na Pančićevom vrhu koji su izgradili kriminalci koji su deo vlasti ili kada su pod fantomkama rušeni objekti u sred noći u centru Beograda?

„Dužan je da odgovori i da li se asistencija više od trideset naoružanih policajaca daje samo u slučaju kada se sklanja jedna od deset bašti u Vrbasu, jer je vlasnik lokala član opozicione stranke?Javno pitanje Saveza za Srbiju je i to- ako je režim obračun sa političkim neistomišljenicima otpočeo privođenjem i kordonom policije, šta je sledeći korak?“, dodaju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari