SZS uklonio ograde iz Kolarčeve i postavio ih pred REM (FOTO, VIDEO) 1Foto: Beta / Vlasta Vukićević

Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) okružili su ulaz u zgradu REM-a ogradom koju su doneli sa gradilišta u Kolarčevoj ulici navodeći da je potrebno rekontruisati REM, a ne Beograd.

„Ovo je novo gradilište. Potrebna je rekonstrukcija REM-a jer je davno propao i uništen i jer dozvoljava nenormalni nasilnički obračun režima sa neistomišljenicima, a simbol toga je Pink“, rekao je lider Dveri Boško Obradović.

Prema rečima Obradovića gradilištem u centru grada režim želi da zatvori plato ispred Filolzofskog fakulteta odakle počinju protestne šetnje „Jedan od pet miliona“ i da žele da zabrane protest.

SZS uklonio ograde iz Kolarčeve i postavio ih pred REM (FOTO, VIDEO) 2
Foto: Beta / Vlasta Vukićević

Obradović je kazao da je najveći nasilnik u Beogradu zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji ruši grad i koji je, kakao je rekao, poslao pred opozciju na juriš dame zaposlene u Gradskoj upravi Beograda.

On je dodao da će oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pinku i krivično gonjenje vlasnika te televizije Željka Mitrovića zbog kriminala, zločina, korupcije, biti simbol političkih promena.

Obradović je kazao da je dovoljan razlog za oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink bilo emitovanje spota mrženje protiv predsdnika Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Ogradu su uklonili predstavnici tog saveza Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać i Janko Veselinović.

Policijski automobil koji je bio parkiran neposredno pored ograde se udaljio kada se kolona demonstranata približila.

Na vanrednoj konferenciji, organizovanoj za manji broj medija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će siledžije biti zaustavljene i da će država morati da reaguje. Vučić je za sutra najavio novu konferenciju za medije.

Da podsetimo, predstavnici Saveza za Srbiju okupili su se danas, nešto posle 10 časova, ispred Skupštine grada Beograda gde su pokušali da uđu u gradsku upravu.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju i odbornik u Skupštini grada Borko Stefanović izjavio je da nije bilo nikakvog nasilja ispred Gradske kuće, gde su došli da traže sastanak sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i smenu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari